Skip to Main Navigation
Skip to Main Content
The University of Texas at Dallas

Renovation of Callier Dallas Entrance Lobby

Before
Lobby
Elevator lift and stairs as you enter the building
Reception window and lobby waiting area Reception window and lobby waiting area

Imagine that your child is not hearing well. You have been referred to the Callier Center where your child’s hearing will be tested. As you approach the building, you’re not sure exactly where the main entrance is located. When you circle around, you find patient parking and anxiously prepare to enter the building. You feel confused when you enter because there is no receptionist to greet you and point you in the right direction. In fact, there are three different ways you could go. You see stairs to your right and a few people seated, so you walk up the stairs holding your child’s hand. As you climb the stairs, you notice a security guard assisting a person in a wheelchair into a machine that you realize is an old elevator lift that transports patients to the next level.

At the top of the stairs, you see a long room that appears to be a waiting area. As you walk through the area, you notice that the furniture and carpet are quite outdated. Finally, you notice a room behind a window that seems to be reception. Still, you wonder if you’ve come to the right place. You have heard that the Callier Center is a world-class institution with renowned clinicians and researchers, however it does not have that appearance.

After
New Lobby Design

With your help, our goal is to renovate the Callier Center’s lobby and reception area so that it reflects the transformative work that happens within these walls. From the moment a patient and their loved ones enter our doors, it is critical to relieve their stress and anxiety by providing a welcoming and peaceful environment that assures them that the Callier Center is a world-class teaching, research and clinical operation.

Your Gift Will Help to Build:

  • a welcome desk staffed with a receptionist who will greet and guide patients and families
  • a reception booth located in a prominent position to check-in patients
  • a modern elevator that meets Texas Accessibility Standards (TAS) and Americans with Disabilities Act (ADA) accessibility requirements
  • a lobby and waiting room that welcomes patients, evokes a feeling of warmth, and reflects the quality, expertise, and cutting edge technology of a leading clinical center and national research hub
  • a specially designed children’s area that is equipped with toys which will entertain the children and allow a degree of separation so adults may wait in a quieter space if desired